جمعیتی فراتر از قومیت ها و نژادها/ یادداشت محمد مصباحی معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان قم
از اصول بنیادین نهضت بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر "بی غرضی" است یعنی این نهضت هیچگونه جهت گیری و سوگیری نسبت به ملیت،نژاد و عقیده،مذهب یا سیاست ندارد و تلاش می کند با توجه به نیاز افراد، درد و رنج آنها را التیام بخشد.
همچنین برابر اصل “بی طرفی” نهضت صلیب سرخ و هلال احمر در درگیری ها،خشونت ها،جنگ ها و مخاصمات از هیچ خصومتی طرفداری و جانبداری نمی کند و در تضادهای نژادی،قومی و سیاسی وارد نمی شود.
اما نکته مهمی که نباید از آن غافل شویم این است که ضمن احترام به این اصول در هنگام بروز حوادث و بلایا که جان انسان های بی گناه و درمانده به خطر افتاده است،بدون توجه به نژاد و مذهب و قومیت به آنان کمک رسانی می کند، اما به این معنی نیست که در مقابل ظلم و ستم و بی عدالتی به ستمدیدگان کوتاه بیاید و به اصول و تعالیم مذهبی و دین مبین اسلام پای هستیم.
و نیز در ماده ۲ اساسنامه جمعیت هلال احمر در معرفی اهداف چهارگانه جمعیت هلال احمر اشاره به کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها و همچنین حمایت از زندگی و سلامت انسان ها بدون هیچ گونه تبعیضی دارد.
رهبر معظم انقلاب مدظله العالی هم جمعیت هلال احمر را با اهداف والای بازآفرینی روحیه اعتمادبه نفس و امید و آرامش بخشیدن به جان های خسته از حوادث طبیعی فارغ از مرزهای جغرافیایی،دینی،قومی و نژادی و منطبق بر تعالیم و دستورهای دین مبین اسلام معرفی می کنند.
در راستای تحقق اهداف استراتژی ۲۰۲۰ و استراتژی تعامل با جوانان، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز ضمن جذب جوانان آنها را سازماندهی کرده و در فعالیت های خداپسندانه،عام المنفعه و ترویج روحیه بشردوستی،ایثار و صلح و احترام بکار می گیرد.
یکی از راهکارهای اجرایی استراتژی
۲۰۲۰،آموزش کیفی و مستمر و ایجاد فرصت های برابر برای ظهور و به روز فرهنگ
اقوام مختلف در انجام فعالیت ها و برنامه های بشردوستانه است.
و در استراتژی تعامل با جوانان،از جوانان به عنوان عاملان تغییر رفتار یاد
می کند که جوانان بعنوان بهره مندان و به وسیله تغییر ذهنیت برای رسیدن به
دیپلماسی بشردوستی و راه انداختن گفتگوهای بشردوستی و گفتگوهای سازمانی
بتوانند ذهنیت آنها را به کارهای بشردوستانه و عام المنفعه سوق دهند و در
این راه راهبردهایی از جمله ترویج همزیستی،بشردوستی و صلح،جامعه ای عاری از
خشونت و افراطی گری و شناسایی و مقابله با بحران همدلی و ایجاد زمینه های
یکسان برای اقوام و فرهنگ های مختلف را تبیین می کند.
با عنایت به اینکه سازمان جوانان گذرگاه ورودی به جمعیت هلال احمر تلقی می گردد و تا سن ۲۹ سال را در قالب کانون های مختلف سازماندهی می کند و اینکه انتقال مفاهیم و آموزش ها از سنین کودکی نقش بسیار مهمی در پایداری و ماندگاری این آموزه ها و عملی شدن آن در سنین نوجوانی و بزرگسالی دارد و دو هدف عمده توسعه مشارکت جوانان در تصمیم گیری ها و تربیت و آموزش جوانان را به منظور آماده سازی آنها در فعالیت های امدادی و عام المنفعه بر عهده دارد،می تواند در این راستا نقش بسزایی را ایفا کند.
محمد مصباحی معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان قم
- ۹۵/۰۸/۰۳