همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) در قم برگزار شد/ رونمایی از محصولات نوروزی کانون غنچه های هلال احمر
همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) با هدف آماده سازی جوانان و نیروهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر در اجرای طرح های نوروزی با حضور امیر احمد رضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی و جمعی از مسئولان در قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم؛ محمد گل فشان مدیر عامل، جمعیت هلال احمر استان قم ظهر امروز در همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) در تالار معصومیه فرمانداری قم بیان کرد: جمعیت جوان و پویای هلال احمر در طول سال با روحیه ای جهادی و خستگی ناپذیر در صحنه های مختلف در راستای خدمت رسانی به مردم حضور دارند.
وی تصریح کرد: این نیروی فعال، ظرفیتی ارزشمند و مهم در ترویج فرهنگ دوستی و صلح و فعالیت های امدادی و خدمت به مردم هستند.
گل فشان اظهار کرد: جمعیت های ملی در سراسر کشور پشتوانه ای مهم برای امدادگران در صحنه حوادث هستند و باید قدردان این جمعیت و تلاش ها بود.
وی عنوان کرد: کشور جمهوری اسلامی در بین ۱۲۰ کشور دنیا، جز ۳ کشورهای برتر در فعالیت اعضای جوان و داوطلب است و این نیروهای متعهد پشتوانه ای قوی برای هلال احمر در مواجهه با بحران ها هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم اظهار کرد:هلال احمر و نیروهای فعال آن، همواره در امور خیر پیش قدم بوده اند و علاوه بر انجام رسالتی که بر عهده دارند به امور خیر و فعالیت های بشردوستانه زیادی می پردازند.
وی خاطرنشان کرد: جوانان هلال احمر در کمک های خیرخواهانه خود همچون اهدای سبد کالا و تامین جهیزیه برای نوعروسان با حفظ کرامت انسانی و به طور پنهانی قدم های خیری برمی دارند.
گل فشان افزود: هر چه قدر در دنیا،قدم های خیرخواهانه بیشتری برداشته شود،جوامع پویا و با نشاط بیشتری خواهیم داشت.
وی گفت: در جهت تحقق اهداف جمعیت هلال احمر، تعامل خوبی میان دستگاههای مختلف نظامی و لشکری وجود دارد همان طور که در حوادثی مانند زلزله اخیر در کرمانشاه و سر پل ذهاب شاهد بودیم به ویژه خدمات سپاه و ارتش و نیروهای مسلح در شرایط بحرانی، ما را در انجام وظایف یاری می رساند.
گل فشان عنوان کرد: همچنین مدیریت بحران استانداری قم و جمعیت هلال احمر نیز با هماهنگی اقدامات خوبی در مدیریت بحران داشته اند و دوشادوش هم در ایام های مختلف در جهت خدمت به زائران و شهروندان تلاش کرده اند.
وی اظهار کرد: داوطلبان عزم راسخی در انجام فعالیت های بشردوستانه دارند و بهتر از سالهای گذشته به ارائه خدمات می پردازند همان طور که دیروز در جبهه جنگ و صحنه های انقلابی به خدمت پرداخته اند و امروز در گام دوم انقلاب نیز سهمی کوچک در تحقق اهداف نظام دارند.
گفتنی است؛ در این همایش از محصولات نوروزی کانون غنچه های هلال احمر در قالب تابلوهایی که قرار است در طرح نوروزی مورد استفاده قرار گیرد، رونمایی شد این طرح به صورت پایلوت کشوری در قم اجرا شد.
همچنین به افراد شرکت کننده اعم از جوانان، امدادگران و گواهی نامه همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) اعطاء شد.
اهدای جوایز به بانوان با نام فاطمه و زهرا و هنرمندی و اجرای گروه سرود کانون دانش آموزی معاونت امور جوانان هلال احمر استان قم از مدرسه شهدای مرصاد از دیگر برنامه های این همایش بود.
امدادرسانی جغرافیا نمی شناسد
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: امداد رسانی جغرافیا نمی شناسد و ما در کمک رسانی به مردم و بشردوستی، حد و مرزی نداریم.
احمد رضا امیرپوردستان در همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) در تالار معصومیه فرمانداری قم عنوان کرد: ارتش دارای ظرفیت انسانی بسیار کارآمد در مدیریت بحران هاست و می تواند در بحران ها و حوادث،هلال احمر و نهادهای امدادی را همراهی کند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی افزود:هلال احمر، با اهداف متعالی خود،بستر ساز خدمات عظیم و گسترده است.
وی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر با ظرفیت های ارزشمند که همان جوان های مخلص هستند، در بحران ها، سوانح،حوادث و بلایا حضور پیدا می کنند و بحران ها و حوادث را مدیریت می کنند.
امیرپوردستان تصریح کرد: جنگ نیز یک بحران است و ما ۸ سال دفاع مقدس را در بحرانی هایی که وجود داشت به بهترین نحو مدیریت کردیم.
وی افزود: در زمانی که جامعه هنوز گرفتار جنگ نشده است باید خاکریز و تجهیزات را فراهم کرد و مهیای مقابله با دشمن شد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی بیان کرد: جنگ نظامی، یکی از واقعیت های زندگی است که گاهی یک دفعه ایجاد می شود و کشورها را درگیر می کند و همانند سیل، زلزله، بلایای طبیعی و حوادث جاده ای در کمین است و باید آمادگی مقابله با آن را داشت.
وی گفت: آمادگی در مقابل جنگ دارای برکات زیادی است و اگر بتوان آمادگی نظامی در برابر هجوم دشمنان داشت،می توان تلفات و خسارات را کاهش داد همچنین می توان با آمادگی،اعتماد به نفس و امنیت روانی را افزایش داد.
امیرپوردستان خاطرنشان کرد: بصیرت در جامعه یکی از عوامل مهم اقتدار است و حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، دشمنان را نا امید و حرکات زیادی را که از سوی دشمن،برنامه ریزی شده بود را خنثی کرد.
وی تصریح کرد: ما در جنگ ترکیبی دشمن به سر می بریم و دشمنان جنگ علیه ما را در زمینه اقتصادی،سیاسی،فرهنگی و روانی آغاز کرده اند و در حوزه های مختلفی علیه ما،جبهه باز کرده اند و می خواهند در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی، مردم را از انقلاب و نظام، نا امید و یک جنگ روانی ایجاد کنند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه ایران کشوری بلاخیز است اظهار کرد: از ۴۰ نوع بلایای مختلف در جهان،۳۱ مورد در ایران اتفاق افتاده که شامل سیل، زلزله، بمباران، بمب گذاری، سقوط هواپیما، رانش زمین و …است.
وی اظهار کرد: بحران ویژگی های مختلفی چون محدودیت و فشردگی زمان و مخدوش شدن اطلاعات، غافل گیری و نگرانی دارند و باید بر اساس دانش و تجربیات برای بحران ها،راهکاری پیدا کنیم.
امیرپوردستان گفت: ارتش ظرفیت بالای انسانی و تجهیزاتی در امدادرسانی دارد و انواع تجهیزات و بالگردها و ده ها بیمارستان با کادری پزشکی در اختیار داریم ضمن اینکه تجربه های موفقی در مدیریت بحران ها داشته ایم.
وی با اشاره به ویژگی های امدادگر در تراز انقلاب اسلامی افزود:این امدادگران دارای ایمان،شجاعت، بصیرت، روح بزرگ و متعالی، ایثار، رحم و دلسوزی، حیا، ابتکار، خلاقیت، مسئولیت پذیری، وفاداری به سازمان، خوداتکایی، تخصص و آمادگی جسمی و آمادگی محیطی است.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش عنوان کرد: اصول بنیادین ونهضت بن المللی صلیب سرخ و هلال احمر شامل انسانیت، بشردوستی، بی غرضی، بی طرفی، عدم وابستگی، استقلال و جهان شمولی است.
وی تصریح کرد: امدادرسانی جغرافیا نمی شناسد و ما در کمک رسانی به مردم و بشردوستی،حد و مرزی نداریم و در هر نقطه ای که نیاز باشد وارد می شویم.
امیرپوردستان بیان کرد: وقتی بحرانی در کشوری اتفاق می افتد تجهیزات و امکانات و تسلط به زبان لازمه امدادرسانی است و باید فراهم باشد.
وی گفت: ارتش در این مواقع با مدیریت بحران کشور و هلال احمر در امداد رسانی، هماهنگ می شود و به خدمت می پردازد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش عنوان کرد: جوانان جایگاه مهمی در عرصه های مختلف دارند و رهبری در گام دوم انقلاب بر روی جوان ها حساب ویژه ای باز کرده اند.
احیای جان، یک خدمت بزرگ و عبادت محسوب می شود
کارشناس مسائل دینی گفت: احیای جان، یک خدمت بزرگ و عبادت محسوب می شود از این رو افرادی که در هلال احمر و فعالیت های بشردوستی حضور دارند از اجر و پاداش زیادی برخوردار هستند.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم؛ حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی در همایش علمی –تخصصی تمنا (تجلی مهرورزی نیروهای امدادی) در تالار معصومیه فرمانداری قم عنوان کرد: در سیره علما همواره رسیدگی به نیازمندان و خدمت به مردم، الویت داشت.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصه های مهم در عبادت و بندگی خداوند،کمک به نیازمندان و دستگیری از مستمندان و خدمت به بشریت و همراهی با مردم است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی اظهار کرد: کمک به دیگران موجب از میان رفتن گناهان می شود و انسانی که بخشنده است بیش از دیگران مورد مغفرت قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: من خرسند هستم از این که در جمع جوانان هلال احمر هستم ،این جمعیت اقدامات ارزشمند زیادی را انجام می دهد.
این استاد حوزه بیان کرد: هلال احمر در فعالیت های بشردوستانه،حضوری پررنگ و ستودنی دارد این جمعیت بزرگ باید بداند که مسئولیت و رسالت سنگینی در احیای جان انسان ها بر عهده دارد.
وی گفت: احیای جان،یک خدمت بزرگ و عبادت محسوب می شود از این رو افرادی که در هلال احمر و فعالیت های بشردوستی حضور دارند از اجر و پاداش زیادی برخوردار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی تصریح کرد:کمک کردن به دیگران و نجات افراد و امداد رسانی ربطی به دین و مذهب ندارد و انسان باید در نجات همه بشریت تلاش کند.
وی ادامه داد:خدمت به بشریت موجب آرامش و نجات و رهایی انسان ها می شود انسان باید در کمک رسانی به دیگران زود اقدام کند و هر کار خیری را برای خدا و پنهانی انجام دهد.
این استاد حوزه بیان کرد: کار خیر و نیک باید پنهان باشد و انسان توجه ویژه ای به حفظ کرامت افراد داشته باشد.
در ادامه این همایش نیز محسن بهشتی معاون امور عمرانی استاندار قم عنوان کرد: قم شهری زائر پذیر است و در میان ۱۷ راه مواصلاتی قرار دارد و هر سال پذیرای میلیون ها زائر از سراسر جهان است.
وی اظهار کرد: این امر جایگاه خدمت رسانی به زائرین، توسعه زیرساختهای عمرانی و امداد و نجات در سوانح را نشان می دهد.
بهشتی بیان کرد:در جهت تسهیل در امدادرسانی همه دستگاههای اجرایی باید به میدان بیایند و هلال احمر و مدیریت بحران را یاری رسانند.
وی خاطرنشان کرد: اگر آمادگی به موقع و مجهزی در سوانح و حوادث داشته باشیم با کمترین هزینه، می توان آسیب ها را حل و فصل کرد.
معاون امور عمرانی استاندار قم گفت: هلال احمر تلاش های ارزنده ای در جهت خدمت به زائران و مسافران داشته و در حوادث دیگر استان ها نیز به مدد شتافته است، استانداری به سهم خود در تلاش است تا زمینه فعالیت های امدادی و داوطلبانه هلال احمر افزایش یابد.
- ۹۷/۱۲/۱۰