مدار آبی

معاونت امور جوانان جمعیت هلال احمر استان قم

مدار آبی

معاونت امور جوانان جمعیت هلال احمر استان قم

مدار آبی

انسان برای رهایی از خویش در مدار آسمان می ایستد تا افلاک و ژرفا در نگاهـش اوج بگیرد. در مدار آبی، در بیکران، به جستجـوی انـدیشـه های نـاب آمـــده ایـم. با فــانــوس مهرورزان هلال سرخ "مدار آبی"را روشن نموده ایم تا با نـور دنبال نـور مطلق باشیم.
همراهی شما انتشار نور بر مدار آبی ِ این هلال سرخ است...

بایگانی


ریحانه خلج| فرشته و علی رضا نعمتی دو خواهر و برادر و دو جوان امدادگر موفق و فعال در هلال احمر استان قم هستند که موفقیت های خوبی را در عرصه خدمت رسانی به دست آورده اند. با توجه به فعالیت ها و تلاش های این دو جوان موفق گفت و گویی ویژه با این دو خواهر و برادر انجام داده ایم که با هم مرور می کنیم.

خود را معرفی کنید.
فرشته نعمتی، دبیر مجمع دانشجویی استان قم و دبیر کانون دانشجویی دانشگاه شهاب دانش از سال ۹۳ فعالیت خود را در هلال احمر شروع کردم و از طریق مسابقات رفاقت مهر با آن آشنا شدم و به مرور زمان با امداد آشنا شدم و در حوزه معاونت جوانان نیز فعالیت داشتم و دارای مدرک دانشجوی مهندسی معماری هستم.

علی رضا نعمتی هستم ۱۸ سال سن دارم و در رشته تجربی تحصیل می کنم ابتدا با گروه موسیقی و سرود جوانان آشنا شدم و رفته رفته فعالیت های فرهنگی و امدادی و بشر دوستانه و برنامه های فرهنگی را انجام دادم برنامه های بشر دوستانه بازده خوبی داشته است.

دقیقا از چه زمانی با هلال احمر آشنا شدید؟
فرشته: از دوره نوجوانی و دانش آموزی با فعالیت های هلال احمر آشنا شدم و دوره های آمورشی را سپری کردم و از سال ۹۳ فعالیت های من به طور جدی آغاز و تا کنون ادامه دارد.

در حال حاضر چه فعالیت هایی دارید؟
فرشته: در حوزه امداد سرتیم هایی هستیم و تیم داریم در قم در مواقعی که نیاز است امدادرسانی می کنیم همچنین در حوزه جوانان فعالیت داریم و دبیر دانشگاه و دبیر مجمع کانون های دانشجویی بودم و در انتخابات کشوری مجامع نیز شرکت کردم و عضو شورای مرکزی مجامع کشوری شدم در حال حاضر نیز برنامه های فرهنگی و امدادی و بشردوستانه ای را دنیال می کنیم.

 از فعالیت های خودبگویید.
فرشته: برنامه های خوبی در سال گذشته انجام دادیم، مانوری را برگزار کردیم که در آن ۲۰۰ دانشجو شرکت کردند در حوزه فرهنگی برنامه هایی داشتیم حتی جشن هایی برای کودکان گرفته ایم که خیلی بازخورد داشت برای کودکان سرطانی و بی سرپرست و بدسرپرست برنامه های خوب و تاثیر گذاری داشتیم در حوادثی مانند سیل لرستان و زلزله کرمانشاه از طریق مرکز جوانان اعزام شدیم و به عنوان تیم های جوانان و حمایت های روانی (سحر تجربه) خوبی داشته ایم.

علی رضا: عضو گروه سرود هلال احمر قم هستم و برای کودکان یتیم و بی سرپرست اجرا می کردیم بازده خوبی داشت، و در بخش امداد نیز شیفت های مختلفی در پایگاه امداد جاده ای دارم و در حادثه سیل لرستان حضور داشتم که فضا و جو خاصی داشت شاید کمی سخت بود و اذیت می شدیم اما بر اساس دوره های آموزشی که سپری کرده بودیم این تجربه بسیار ارزشمند بود.

در کانون دانشجویی هلال احمر چه فعالیت هایی را دارید، در این باره توضیح می دهید؟
فرشته: کانون دانشجویی در هر دانشگاه دارای یک دبیر است و فعالیت هایی را که انجام می دهیم در بخش های متنوع شامل فرهنگی و مذهبی و امدادی و .. است به عنوان مثال ما در این کانون با تشکیل کمیته ها حتی بخش روابط عمومی و چند رسانه ای فعالیت های کانون را با شرح وظایف در بین اعضا تقسیم کردیم. در مجمع استانی نیز این برنامه ریزی برای کارهای داوطلبانه وجود دارد و با توجه به اینکه دانشجویان کارآمد هستند و توانمندی خوبی دارند، با همکاری و کارگروهی طرح ها را اجرایی می کنیم.

فرشته: ما در این کانون که در سطح دانشگاه های استان فعال است، دانشجویان را با انواع فعالیت ها آشنا می کنیم و کار امدادی انجام می دهند، برخی فکر می کنند هلال احمر فقط در کار امدادی خلاصه شده است در حالی که فعالیت های مختلفی بویژه در حوزه فرهنگی و بشردوستانه در این جمعیت انجام می شود.

چه هدفی برای آینده دارید؟
علی رضا: من پشت کنکوری هستم با برنامه ریزی خوب می شود درس را کامل خواند و در کنار آن در فعالیت های هلال احمر مشارکت کرد. من دوستانم را به هلال احمر دعوت می کنم و از دور محیط خوب این جمعیت را به آنها نشان می دهم و مشتاق می شوند برای ادامه فعالیت ها.

گفتید پشت کنکوری هستید با این حساب برای فعالیت های هلال احمر چقدر وقت می گذارید؟

علی رضا: حداقل ۲۴ ساعت تا یک روز کامل در طول هفته هم در شیفت ها می مانم و حوزه جوانان هم چند ساعت در هفته فعال هستم.

به نظرتان کدوم فعالیت ها برای دانشجویان جذاب تر است؟
فرشته: فعالیت های بشردوستانه! در ایام سال به دیدن معلولین و سالمندان می رویم و در روزهایی از سال، سرزده سراغی از افراد آسیب دیده می گیریم و یا برنامه هایی برای دانشجویان ئر قالب طرح های بشردوستانه داریم که یکی از آنها مشارکت در برنامه انتقال خون است که هر ۶ ماه یک بار انجام می شود و دانشجویان متقاضی هستند. علاوه بر فعالیت های بشردوستانه فعالیت های امدادی هم مورد توجه دانشجویان است و در تلاشیم کلاس های داروشناسی و امدادی مرتب در دانشگاه ها تشکیل شود.

هدف از این همه فعالیت در کنار در و دانشگاه چیست؟

فرشته: هر فرد می تواند با آموزش های هلال احمر امدادگر شود و جان چند نفر را نجات دهد و با این هدف ما مانورهایی را در سطح دانشگاه ها اجرایی کردیم که ۰ تا ۱۰۰ اجرای آن بر عهده دانشجویان بود.

خانواده چه نقشی در موفقیت شما داشتند؟
فرشته: آنها به من و برادرم انگیزه می دهند. اگر خانواده ها اعتماد داشته باشند که برنامه های خوبی برای فرزندان طراحی شده است و در فضاهایی همچون هلال احمر رشد و پیشرفت وجود دارد، تشویق می کنند. خانواده ام ابتدا آشنایی با فعالیت های هلال احمر نداشتند و خود به خود با حضور من با این جمعیت آشنا شدند و هم اکنون یکی از مشوق های اصلی من آن ها هستند گاهی چند روز در فعالیت ها نباشیم آنها پیگیر دلیل عدم فعالیت ما هستند.

خواهرتان چه نقشی در موفقیت شما دارد؟
علی رضا: در مورد خواهرم تشکر می کنم من را با محیط مفید آشنا کرد که قطعا در آینده من تاثیر دارد. فرشته خیلی سختکوش و پرتلاش است. خیلی ها سابقه بیشتری از او در فعالیت های هلال احمر داشتند اما او توانست عضو مجامع کشوری شود و این نشان از فعالیت و سخت کوشی زیاد او است.

نظرتان در مورد برادرتان به عنوان عضو هلال احمر چیست؟
فرشته: او بسیار به فعالیت در این عرصه علاقه مند است، علی رضا وقتی وارد هلال احمر شد کم سن و سال بود اما امروز فعالیت های خوبی انجام می دهد و موفقیت های خوبی دارد و معتقد است خیلی خوب است در این فعالیت ها شرکت کند.

تا چه زمانی دوست دارید در هلال احمر به صورت داوطلبانه فعالیت کند؟
یکی از اهداف علیرضا این است پزشکی قبول شود زیرا پرشکی و پرستاری ارتباط خوبی با فعالیت های امدادی و درمانی هلال احمر دارد و در آینده به عنوان مربی و استاد در بحث امداد فعالیت می کند. درست است حضور من علیرضا را به فعالیت در هلال تشویق کرد اما این قدر از خودش توانایی نشان داد که الان یکی از اعضای اصلی و اثرگذار شناخته می شود خوشحالم باعث این آشنایی شدم و برایش آرزوی موفقیت دارم.

هلال احمر چه نقاط مثبتی دارد؟
فرشته: دعایی فردی که به آن کمک می کنیم برای من از همه چیز مهم تر است بچه ها دلشان پاک است و این برای زندگی شخصی من مفید باشد و دعاهایشان می تواند بدرقه خوبی باشد دعاهایی که می کنند خیلی برایم مهم است در حوادث، فردی که حادثه دیده است وقتی می بیند به او کمک می کنیم متوجه می شود و قدردان زحمات است. همین که بگوید خیر بینید یا تعارف می کنند و می گویند خسته ای و بنشین بزرگترین نقطه مثبت برای انسان است.

یک عضو هلال احمری چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
فرشته: باید توانایی خاص داشته باشد. از خود گذشته باشد از خودش و وقتش برای خدمت به دیگران بگذرد. یک عضو امدادگر فردی است که دیگران اهمیت بیشتری برایش دارند و اگر کمک نیاز داشته باشند نمی تواند ساکت بنشیند. این گونه تلاش موجب می شود، تاثیرات زیادی را در زندگی مشاهده کند.

علی رضا: از خودگذشتگی و خدمت بدون چشمداشت ویژگی یک هلال احمری است.

آموزش چه اهمیتی در کار شما دارد؟
فرشته: آموزش از سطوح پایین شروع می شود ما از جمله کشورهایی هستیم کمه آموزش می بینیم و خدمات استفاده می کنیم آموزش ها در سطوح و مراحل بالاتر تخصصی می شود و جذابیت دارد گاهی به دلیل آموزش ها، افراد جذب هلال می شوند و بعد با اهداف هلال احمر آشنا می شوند که چنین فعالیت هایی وجود دارد.

علی رضا: آموزش ها در هلال احمر پله پله است. عده ای آمده اند کارهای امداد و کمک های اولیه را یاد بگیرند و بروند. اما هر چه بالاتر بروند آموزش هم تخصصی تر می شود. بوده اند افرادی که آمدند با این کارها تخصصی ماندگارتر شدند. فردی را می شناسم که به دلیل بهره مندی از کمک هلال احمر، اکنون ۱۰ سال است به صورت مداوم در این جمعیت فعال است. آموزش ها می تواند تاثیرگذار باشد. به نظرم استان قم یکی از استان های پیشرو و قوی در امر آموزش است.

الگوی شما در هلال احمر کیست؟
فرشته: بیشتر فعالیت ها در حوزه جوانان است بدون حمایت های آقای مصباحی، معاون جوانان استان قم نمی توانستیم موفق باشم برخی از فعالیت ها در سطح کشوری انجام می شود و بدون حمایت مسئول رده بالا سازمان و استان انجام نمی شود. در زمینه امداد خانم عبدی مسئول امداد بانوان قم هستند از جمله بهترین افراد است که باعث پیشرفت اعضا می شود.

علی رضا: از مسئولان هلال احمر قم مدیرعامل و معاون جوانان تشکر می کنم به خصوص از آقای مصباحی، چون من در سن پایینی بودم و ارائه آموزش های تخصصی امداد به ما با دشواری هایی همراه بود که با کمک و مساعدت توانستم دوره های آموزشی را سپری کنم و از نظر الگو آقای طرفی نژاد، کمک زیادی در حوزه امداد به امدادگران قم می کنند و از نظر اخلاقی نمره شان ۲۰ است.

خاطره ای از فعالیت در هلال احمر؟
علی رضا: همیشه حس می کنم دعاهای مردم پشت سر ماست، در سیل لرستان حادثه ای پیش آمد به بیمارستان منتقل شدم مردم متوجه شدند هلالی هستم و برای کمک آمدیم و دچار حادثه شدیم این قدر لطف داشتند از پیر و جوان… ما را دوست داشتند و به ما را کمک می کردند و دعوت می کردند به منزلشان برویم خاطره ای خوب از مهمان نوازی شان برای من ماند و در آن شرایطی که بودم نمی گذاشتند دردی را حس کنیم با اینکه خودشان آسیب دیده بودند اما محبت کردن را واجب می دیدند.

علاوه بر هلال به چه فعالیت هایی مشغول هستید؟
فرشته: در تلاشم ارشد دانشگاه در رشته خوبی قبول شوم و هنرهای نقاسی و سایر رشته های هنری را نیز ادامه بدهم.

علی رضا: از سن ۹ سالگی تکواندو و موسیقی کار می کردم. در کنار فعالیت در هلال احمر به درسم اهمیت می دهم اگر قطعا پزشکی قبول شوم فعالیتم بهتر و بیشتر می شود و تلاش می کنم در فعالیت های بشردوستانه همچون ویزیت رایگان در کاروان های سلامت و فعالیت فرهنگی که دوست دارم بیشتر مشارکت کنم.

آرزوی شما؟

علی رضا: آرزوی هلالی من این است درکشور همه مردم در حادثه ها توانایی نجات خود و دیگران را داشته باشند و هیچ حادثه بدی اتفاق نیفتد و اگر پیش آمد مردم آنقدر با فعالیت های هلالی آشنا باشند تا به طور مثال؛ اگر سیل و زلزله آمد منتظر نیروی های امدادی نباشند و خودشان امدادرسانی کنند. و  آرزو دارم دنیایی بدون جنگ و خونریزی و با صلح داشته باشیم.

فرشته: یکی از آرزوهای من این است هیچ کودکی آرزو در دلش باقی نماند. از یک جایی به بعد آرزوی یک فرد هلال احمری با آرزوهای شخصی اش یکی می شود. دوست دارم به رده ای برسم مفید و موثر واقع شوم و کسانی که دچار مشکل می شوند را یاری دهم.

و کلام پایانی…
قدردانی از پدر و مادرمان. اگر ما را حمایت نمی کردند این فعالیت ها انجام نمی شد گاهی در برخی از برنامه ها حتی خانواده درگیر می شوند و پا به پای ما می آیند. همدلی آنها باعث شده به این کار علاقه مند باشیم و در هر زمینه ای خانواده ها حمایت کنند موفقیت جوانان حتمی است.

  • محمد مصباحی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی