برگزاری کارگاه کمکهای اولیه روانشناختی (PFA) ویژه فرماندهان تیم سحر جمعیت هلال احمر استان قم
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ضمن عرض تسلیت دهه پایانی ماه صفر، از حضور در جمع جوانان تیم سحر و اساتید کشوری ابراز خرسندی کرد.
دکتر محمد گلفشان در آیین آغاز به کار این کارگاه آموزشی اظهار کرد: این سازمان نهادی مردمی و تخصصی در امور جوانان است که برای ارائه خدمات آموزشی هدایتی و تربیتی، جوانان را جذب، توانمند و در قالب تیمهای ورزیده سازماندهی میکند تا بتوانند از طریق انجام فعالیتهای خداپسندانه، بشردوستانه، امدادی، عام المنفعه و داوطلبانه با دیگران تعامل و امور خود و جامعه را به طور موثری اداره و هدایت کنند.
گلفشان افزود: موضوع حمایت روانی اجتماعی از آسیبدیدگان در سازمان جوانان همواره به عنوان یک موضوع مهم مطرح بوده و تاکنون اقدامات خوبی انجام شده که برگزاری کارگاههای آموزشی برای تیمهای سحر در استانهای مختلف یکی از این اقدامات است.
وی به اهمیت و وظایف تیم سحر در زمان حوادث و بحرانها اشاره کرد و گفت: اگر یک کوه یخی را در آب در نظر بگیرید، معمولا قسمت کمی از آن هویداست و قسمت عظیمی از آن که نادیده گرفته میشود در آب است، که این قسمت عظیم همان افراد آسیبدیده از بحرانها و حوادث هستند که دچار مشکلات روحی و روانی میشوند و وظیفهی تیم سحر این است که با حضور در میان مردم، این افراد را شناسایی و به آنها خدمات روانشناسی و روانکاوی ارائه دهد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، جذب هوشمند جوانان را یکی از طرحهای دیگر این سازمان برشمرد و گفت: با جذب جوانان تحصیلکرده در مشاغل مختلف از جمله پزشکان، وکلا، مهندسان و غیره و تشکیل کانونهای تخصصی در هر استان بر اساس نیاز خود، فعالیتهای عامالمنفعه و بشردوستانه را گسترش خواهیم داد.
در ادامه مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم گفت: تیمهای سحر معاونت امور جوانان جمعیت هلال احمر برای کاهش آسیبهای روانی پس از بلایا وارد صحنه حوادث میشوند و این حضور و اقدام به منظور انجام حمایت روانی، اجتماعی و فرهنگی برای افراد آسیب دیده ناشی از حوادث به ویژه کودکان، سالمندان و بانوان است.
محمدرضا بهرامی افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی پیش از بحران، امری ضروری است و موجب افزایش دانش و آگاهی، ایجاد انگیزه و تقویت روحیهی اعضای تیم سحر خواهد شد تا بتوانند از آمادگی لازم در زمان حوادث و بحرانهای مختلف برخوردار باشند و خدمات بهتری را به آسیبدیدگان ارائه دهند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان قم نیز در این آیین با اشاره به آیه ۳۲ سوره حج، یکی از وظایف شیعیان را زنده نگهداشتن شعائر الاهی که از نشانههای تقواست دانست و گفت: عبادت جمعی ارزش بالاتری از عبادت فردی دارد و خدمت به خلق و دستگیری از نیازمندان هم عبادت محسوب میشود.
حجت الاسلام والمسلمین فقیه با اشاره به اینکه ابتدا باید خودشناسی داشته باشیم تا بتوانیم خدا را نیز بشناسیم به جوانان توصیه کرد تا قدر خود را بدانند، خود را بشناسند و برای شعائر الاهی ارزش قائل باشند.
لازم به ذکر است: کارگاه آموزشی کمکهای اولیه روانشناختی ویژه فرماندهان تیم سحر با حضور جوانانی از استان قم، شهر کهک، دستجرد و جعفریه در روزهای یک شنبه و دوشنبه ۱۱ و ۱۲ مهرماه در دهکده سلامت صبا واقع در شهر دستجرد برگزار میشود.
در این کارگاه دو روزه فراگیران با مباحث مربوط به حمایت روانی اجتماعی آسیبدیدگان در حوادث و سوانح و استانداردهای اولیه در این زمینه و همچنین اصول امداد و کمکهای اولیه را آموزش میبینند.
- ۰۰/۰۷/۱۲