جلسه هماهنگی آموزش و توانمندسازی طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور در هلال احمر برگزار شد
جلسه هماهنگی آموزشها و توانمندسازی طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور با حضور مدیرعامل، حجتالاسلام والمسلمین فقیه مسئول دفتر نمایندگی ولی در جمعیت هلالاحمر قم، حجتالاسلام والمسلمین بختی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان هلالاحمر و حجتالاسلام والمسلمین اسلامی مدیر امور طلاب حوزه علمیه قم و مسئولین مراکز خدمات حوزویان از جمله جامعة الزهرا و جامعة المصطفی به میزبانی هلالاحمر قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم، محمد رضا بهرامی ضمن عرض خیر مقدم به حاضران جلسه، اظهار کرد: در سال گذشته هزار و ۸۰۰ نفر از طلاب ایرانی و المصطفی در استان قم آموزشهای امداد و کمکهای اولیه را فراگرفتند و کانونهای طلاب هلالاحمر در مدرسههای علمیه استان تشکیل شد و امیدواریم این امر در سطح کشور ادامه داده شود.
وی گفت: همایش «مبلغان بشردوستی» با حضور مسئولین ستادی حوزه علمیه از جمله آیتالله اعرافی، آیتالله عباسی، دکتر برقعی و دکتر پیرحسین کولیوند، با همت جمعیت هلالاحمر و حوزه علمیه در استان قم برگزار شد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان قم بیان کرد: با توجه به تفاهم نامه حوزه علمیه و جمعیت هلالاحمر، در روزهای آتی، جلسه تربیت مربی حوزویانی که در سه سال گذشته آموزشهای مقدماتی و تکمیلی امداد و کمکهای اولیه را فراگرفتند، به منظور ورود به عرصه مربیگری برگزار خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: تیمهای عملیاتی تشکیل شده از طلاب آماده هلالاحمر در زمینههای خودامدادی به معنای آشنایی خانواده با اصول کمکهای اولیه و دگر امدادی به معنای امدادرسانی در زمان حوادث و سوانح، توانمند میشوند.
وی افزود: آموزشها در چهار محور آمادگی در برابر مخاطرات، مقدماتی و تکمیلی امداد و کمکهای اولیه و مربیگری، در مراکز حوزوی ارائه خواهد شد.
در ادامه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان هلالاحمر بیان کرد: هلالاحمر فقط مختص به مباحث امداد و نجات نیست. امداد و نجات، داوطلبان و خیّرین، جوانان، سه سازمان عمده در جمعیت هلالاحمر هستند.
وی ادامه داد: سازمان جوانان امور فرهنگی متنوعی را در کانونهای غنچهها، دانش آموزی، دانشجویی، طلاب، روستایی و آزاد را در کنار حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلالاحمر برنامهریزی میکند و انجام میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین یونس بختی اظهار کرد: ما به عنوان متولی برنامههای فرهنگی وظیفه ارتقاء فرهنگ دینی جمعیت نسبت به جوانان را نیز داریم. کانونهای طلاب نیز در ذیل سازمان جوانان در برخی از استانها مانند استان قم دغدغه اجرای برنامههای فرهنگی و امدادی را برای طلاب حوزههای علمیه دارند. باید به جمعیت هلالاحمر نیز نگاه فرهنگی داشته باشیم.
وی افزود: الویت نخست در حوزههای علمیه، تبلیغ و یکی از فضاهای آن جمعیت هلالاحمر است.
وی امداد را به عنوان ماهیت هلالاحمر، مباحث بشردوستانه و تبلیغی و شناخت جمعیت هلال احمر و مخاطبان آن، فعالیتهای دینی و مذهبی به عنوان ذاتیات یک طلبه در حوادث و اردوهای جهادی را از اهداف و نقشهای کانون طلاب هلالاحمر دانست.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جوانان هلالاحمر یادآور شد: در جذب و آموزشها باید به فضای مشترکی برسیم. بر طلبههایی سرمایه گذاری کنید که پای کار هلالاحمر باشند. امروزه بستری فراهم شده تا طلاب نسبت به گذشته حضور بیشتر و مؤثرتری داشته باشند.
نماینده دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان قم ضمن تبریک حلول ماه رجب، بیان کرد: ما یک رسالت فردی و یک رسالت جمعی داریم که طلاب وظیفه انجام هر دو رسالت را دارند. در نگاه ما طلبه یک سرباز نیست بلکه سرلشکر است.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی فقیه گفت: آلام بشری فقط فیزیک نیست و همراه با روح میباشد که بسیار در رخداد حوادث مهم است.
وی ادامه داد: در زمان شیوع ویروس کرونا، یکی از ارگانها در میدان حوزویان بودند. همچنین در زمان رخداد حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله، طلاب نقش اول را در کمکرسانی به آسیبدیدگان بازی کردند.
وی افزود: آمادگی طلاب برای جامعه بشری و هلالاحمر یکی از مسائل با اهمیت میباشد که مقدمه آن یادگیری امداد و کمکهای اولیه و حضور در تیمهای سحر است.
در پایان مدیر امور طلاب حوزه علمیه قم گفت: طلاب در خط مقدم حوادث هستند. حتی اگر مهارتی نداشته باشند حضور آنها باعث تسکین و آرامش روانی حادثهدیدگان است.
وی افزود: تاکنون ۱۵ مدرسه، آموزشهای امداد و کمکهای اولیه را فرا گرفتند و ۲۲ مدرسه اعلام آمادگی کردند.
- ۰۲/۱۰/۲۴