جوانان و تجربه فعالیتهای جهادی در جمعیت هلالاحمر...
حضور و مشارکت افراد جامعه در فعالیتهای بشردوستانه و عامالمنفعه آن هم بهصورت داوطلبانه، علاوهبر اینکه بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی استعدادها و تجلی فطرت حقیقی انسان است، میتواند بهعنوان یکی از اساسیترین شاخصههای افزایش انگیزههای مثبت زندگی در دوران جوانی مطرح شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جوانان هلال احمر؛ به نقل از روزنامه شهروند در این یادداشت آمده است: از آنجا که خالق، فطرت انسان را پاک و بهگونهای خلق کرده که دارای زمینههای مناسب برای جذب در امور نیک و خیرخواهانه است، سرشت انسانی در سراب دنیایی همواره در پی سرچشمه گوارای خوبیهاست و در این مسیر، هر فردی که در محور جذاب کمک به سایر انسانها قرار بگیرد، بیتردید و بهراحتی میتواند ضمن برقراری ارتباط با دیگران، فطرت خویش را از رسیدن به خواستها و میلهای ذاتیاش سیراب کند.
حضور و مشارکت افراد جامعه در فعالیتهای بشردوستانه و عامالمنفعه آن هم بهصورت داوطلبانه، علاوهبر اینکه بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی استعدادها و تجلی فطرت حقیقی انسان است، میتواند بهعنوان یکی از اساسیترین شاخصههای افزایش انگیزههای مثبت زندگی در دوران جوانی مطرح شود.
اردوهای جهادی در سازمان جوانان هلالاحمر یکی از حرکتهای موثر و ویژهای است که سالیان متمادی منشأ اثرات خیر بوده و همچنان بهعنوان یکی از عوامل جذب و نگهداری اعضا میتواند نقش مهمی را در فرآیند جذب سایر افراد جامعه به فعالیتهای بشردوستانه ایفا کند.
آنچه به واسطه پتانسیل بالای نیروی توانای جوان و آماده به خدمت، در برگزاری اردوهای جهادی هلالاحمر با رویکردهای فرهنگی و اجتماع محور رقم میخورد، فراتر از یک کار تربیتی است. چنانچه با استناد به تجارب جوانان در این عرصه به جرأت میتوان گفت، مشارکت نسل جوان در اردوهای جهادی، علاوهبر اثرگذاری سازنده خدمات بیمنت در مناطق محروم، سبب ایجاد حس خودباوری و امید به آینده نزد جوانان میشود.
نسل جوانی که سرشار از انرژی و دارای اندیشههای بشردوستی است، با هدایت صحیح و آموزشهای لازم میتواند آموختههای خود را در مسیر خدمت داوطلبانه در اردوهای جهادی بهکاربگیرد و درنهایت بهترین حرکتهای جمعی و امیدآفرین را در جامعه خود رقم زده و سایر همسالان خود را به حضور در این حرکتهای جهادی فراخوانده و جذب فعالیتهای عامالمنفعه جمعیت هلالاحمر کند. تلاشهایی که توسط جمعی از جوانان در قالب یک اردوی جهادی بهعنوان خدمت و در راستای رفاه همنوعان صورت میگیرد، شیرینی را در کام جوانانی مینشاند که به جای پشت میزنشینی، با حضور در مناطق محروم و برای رفع مشکلات مردم، سختیها را به جان خریدهاند. جوانانی که تلاشمیکنند حالا که حتی برای ساعاتی، از زندگی آرام و بیدغدغه شهری خود جدا شدهاند و در مناطقی به دور از خانواده و امکانات رفاهی نظیر موبایل، اینترنت و حتی آب و برق مشغول به محرومیتزدایی هستند، سپاسگزاری از نعمتهای خدا را با خدمت به افراد فاقد این امکانات به بهترین شکل تمرین کنند.
اعتماد به جوانی که ارزشهای انسانی را در بهترین فصل زندگی خود و در مسیر خدمت و تلاش برای تأمین احترام انسانها و تسکین آلام بشری یافته است و میداندادن به این نسل، برای پذیرش مسئولیت در اردوهای جهادی، علاوهبر اینکه باعث افزایش انگیزه در اجرای فعالیتهای نو در سازمان جوانان خواهدشد، میتواند بهعنوان یکی از عوامل مهم نگهداری و جذب اعضا در سازمان جوانان هلالاحمر مورد بررسی و بازنگری جدی قرار بگیرد. ایجاد حس مفیدبودن و خودباوری، حضور در فعالیتهای اجتماعی، ایجاد بسترهای مناسب برای اجرای برنامههای مشارکتی با هدف تقویت روحیه کار گروهی، تربیت مدیران جوانی اهل اندیشههای نو و توانمند، مدیرانی تصمیمساز و اثرگذار، برای آینده میهن اسلامی از دیگر دستاوردهای واگذاری مسئولیتها به جوانان و در قالب طرحهایی همچون اردوهای جهادی سازمان جوانان هلالاحمر است.
صبیه خلج؛ فعال سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر